Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Polentapuddinkjes met abrikozensaus

Foto

 

  • Verwarm de oven voor op 180 C. Bestrijk 6 vuurvaste vormpjes van 2,5 dl met wat olie en leg op de bodem een stukje bakpapier. Bestrijk 6 kleine stukjes folie met wat olie en leg op deze ingevette kant een stukje bakpapier. Maak in het midden een vouw.
  • Mix de boter en suiker tot een romig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe. Doe de citroenschil erbij en roer alles nog even goed door.
  • Schep met een metalen lepel het gezeefde bakmeel, het bakpoeder, het zout, de polenta en de door elkaar geroerde room en melk door het mengsel.
  • Schep het mengsel in de vormpjes tot ze driekwart vol zijn. Bedek elk vormpje met folie/bakpapier (folie bovenop).
  • Bind de folie stevig vast en zet de vormpjes in een grote, ondiepe ovenschaal. Giet zo veel kokend water in de schaal tot de vormpjes half onder water staan.
  • Bak de puddinkjes 40-50 min. in de oven of tot een breinaald er schoon uitkomt. Haal de puddinkjes uit de vorm en serveer ze warm met abrikozensaus.

Abrikozensaus:

  • Doe de abrikozen, het appelsap, 2,5 dl water en de reepjes citroen schil in een pan en breng alles aan de kook. Zet het vuur lager, zet het deksel schuin op de pan en laat de abrikozen in ongeveer 10 min. gaar sudderen. Verwijder de citroenschil en roer de suiker door het mengsel. Laat de saus 10 min. afkoelen en maak er in de keukenmachine een gladde saus van. Voeg dan de Cointreau toe.
WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 6
Tijd Voorbereiding 25 minuten Kooktijd 1 uur
Ingrediënten

Puddinkjes:

  • 125 g boter
  • 160 g basterdsuiker
  • 2 losgeklopte eieren
  • 2 tl gesnipperde citroenschil
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 100 g polenta (kijk of u polenta met een fijne structuur kunt krijgen)
  • 1/2 kop zure room
  • 1/2 kop melk

Abrikozensaus:

  • 125 g gedroogde abrikozen, in grove stukken
  • 1 kop appelsap
  • 3 reepjes citroenschil, zonder witte velletjes
  • 60 g suiker
  • 1 el Cointreau
Bronvermelding De lekkerste English puddings