Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Rabarber-peren kruimelpudding

Eenvoudig en goed voor te bereiden toetje

Verwarm de oven voor op 180° C (160°C hete lucht oven).

Was de rabarber en snijd in stukjes van ongeveer 2 cm. Schil de peren, verwijder klokhuis en snijd in stukjes.

Doe rabarber met peren en 25 g suiker en de kaneel in de ovenschaal. Meng goed.

Maak het kruimeldeeg: maal in de keukenmachine de boter, bloem, resterende 50 g suiker. Voeg de hazelnoten en de koekkruimes toe en laat nog een paar seconden draaien. De ingredienten moeten goed vermengd zijn, maar nog wel grof kruimelig zijn.

Verdeel het kruimelmengsel over de rabarber.

40-45 minuten bakken in de oven tot de kruimels goudbruin zijn. Af laten koelen.

Verdeel de helft van het rabarberkruimelmengsel over de glazen, doe dan een laag griekse yoghurt in het glas, en dan nog een laag rabarberkruimelmengsel.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 4-6
Tijd

Voorbereiden: 10 min + 45 min oven + afkoelen
Bereiden: 5 minuten

Ingrediënten
  • 500 g rabarber
  • 2 rijpe peren
  • 75 g suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 50 g koude boter
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • koekkruimels (van 2 Nobo spritsen, of 3 spritsen eigen merk AH)
  • 50 g hazelnoten
  • 500 g griekse yoghurt
  • lage ovenschaal
  • 4 of 6 glazen om toetje in te serveren
Bronvermelding Good Housekeeping