Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Rabarber-whisky-witte chocolade taart

Taart waar de allerlekkerste ingrediënten in gaan die er bestaan...

Deeg

Doe bloem en suiker in de keukenmachine, laat 5 sec draaien. Doe de boter erbij en laat steeds kort draaien tot het deeg eruit ziet als klonterig meel. Voeg het ei en de room toe en mix tot het deeg een bal vormt. Vorm er een bal van, verpak in huishoudfolie en laat tenminste 2 uur in de koelkast rusten.

Vulling

Doe de rabarber, de suiker en de whisky in een pan met dikke bodem, verwarm op halfhoog vuur tot de suiker oplost, laat ca 5 minuten pruttelen.
Laat de rabarber uitlekken in een zeef, vang het sap op, laat dat inkoken tot er 3 eetlepels over zijn (ca 5 minuten).


Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de vorm in.
Rol 2/3 van het deeg uit en bekleed de vorm hiermee.
Prik het deeg in met een vork. Leg er een stuk bakpapier op en de steunvulling. Bak ca 15 minuten blind, verwijder de steunvulling, bak nog 15 minuten tot de deegkorst goudbruin is. Laat de korst ca 10 minuten afkoelen.

Rol het resterende deeg uit en snijd er repen van.

Verdeel de chocolade over de deegkorst, verdeel er de rabarber over en besprenkel met het whisky-rabarbersap.
Maak een rasterwerk van de deegrepen.
Bestrijk het deeg met het slagroom-suikermengsel.
Bak ca. 30 minuten.

Taart lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.

 

Een hoop werk. Maar wel erg lekker.
Wie een eenvoudiger rabarbertaart wil neemt het andere recept van de site.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 8
Tijd ½ uur + 2 uur deeg in de koelkast + ca 1½ uur in de oven
Ingrediënten

Deeg:

  • 300 g bloem
  • 3 eetl suiker
  • snufje zout
  • 150 g boter, koud, in stukjes gesneden
  • 1 ei
  • 2 eetl slagroom

Vulling:

  • 1 kg rabarber in stukken van 2-3 cm
  • 85 g suiker
  • 2-5 eetlepels whisky (blended is prima, drink de single malt (bij voorkeur een wat zoetere) erbij)
  • 225 g witte chocolade in kleine stukjes gehakt
  • 1 eetl slagroom vermengd met 2 theel suiker

Extra nodig:

  • Lage taartvorm doorsnede 28 cm
  • Keukenmachine
  • Steunvulling (overjarige peulvruchten die je daar iedere keer opnieuw voor kunt gebruiken) + bakpapier
Bronvermelding www.epicurious.com