Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Rabarber-amandeltaart met sinaasappel

Oven voorverwarmen op 200° C (heteluchtoven 180° C). Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Vet dat ook weer in.

Sinaasappel schoonboenen en schil eraf raspen. Halve sinaasappel uitpersen. In kom rabarber omscheppen met helft van sinaasappelrasp, 1 el basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker. In andere kom 175 gram boter, 150 gram basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker tot crèmekleurige massa kloppen. Gemalen amandelen, zelfrijzend bakmeel en sinaasappelsap in gedeelten erdoor kloppen. Beslag overdoen in vorm en bovenkant gladstrijken. In zeef rabarber laten uitlekken en over beslag verdelen. In oven taart in circa 20 minuten bakken. Het beslag komt nu door de rabarber omhoog.

Intussen rest van boter smelten. Rest van sinaasappelrasp, 1 el suiker en geschaafde amandelen erdoor mengen. Oven terugschakelen naar 175 °C (heteluchtoven 160 °C). Amandelmengsel over taart verdelen en taart nog circa 30 à 40 minuten gaar en lichtbruin bakken.
WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 8-12 personen, afhankelijk van de grootte van de stukjes
Tijd Voorbereiding: 25 minuten. Oventijd: 60 minuten
Ingrediënten
  • 1 sinaasappel
  • 750 gram rabarber, in stukjes
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 gram zachte ongezouten boter
  • 3 eieren
  • 125 gram blanke amandelen, fijngemalen
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje amandelschaafsel (45 gram)

Ook nodig: taartvorm (doorsnede 20 cm)

Bronvermelding “Zoete taarten en toetjes” uit de Duoreeks van Albert Heijn