Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Rabarber crème brulee

Alles met rabarber is lekker, zeker crème brulee

Maak de rabarber schoon, snijd in stukken van ca 2,5 cm, doe in een pannetje met de bruine suiker en kook zachtjes gedurende ca 5-10 minuten, tot de rabarber net zacht is. Haal van het vuur, giet teveel aan vocht af en verdeel de rabarber over 4 vuurvaste schaaltjes.

Klop de eidooiers met de suiker tot ze licht van kleur zijn.
Doe de room in een steelpannetje, snijd het vanillestokje open en doe erbij. Breng de room aan de kook.
Giet een beetje van de hete room bij de eidooiers, roer goed en doe het dan bij de warme room.
Verwarm op laag vuur. Laat niet koken, anders krijg je een vreemd zoet roerei. Verwarm al roerend tot het mensel dikker wordt
Haal van het vuur af. Schraap de zaadjes uit het vanille stokje in het vlamengsel en gooi het vanillestokje weg. Verdeel de vla over de schaaltjes.
Laat een nacht in de koelkast opstijven.

Strooi een lepel suiker over ieder schaaltkje en laat dat caramelliseren met behulp van een brander of onder een hete grill.

Zet daarna minstens een uur terug in de koelkast.
WaarderingWaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 4
Tijd

Ca 30 minuten + een nacht in de koelkast

Ingrediënten
  • 225 g rabarber
  • 50 g bruine suiker
  • 2 eidooiers
  • 30 g basterdsuiker
  • 300 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 4 el basterdsuiker
  • crème brulee brander (of onkruidwegbrander, of verfafbrander, evt ook onder een grill te branden)
Bronvermelding 100 great desserts van Mandy Wagstaff