Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Rabarberkruimeltaart

Korte beschrijving

Raberberkruimeltaart
Deeg
Zeef de bloem in een kom, doe het snufje zout en de suiker erbij. Snij de boter in kleine klontjes en wrijf het met je vingertoppen door de bloem tot het goed gemengd en kruimelig is. Doe een eetlepel koud water erbij en maak er een samenhangend deeg van, eventueel nog wat meer koud water toevoegen. Maak er een platte bal, wikkel in vershoud folie en laat een uur in de koelkast rusten.

Vulling
Snij de rabarber in stukken en doe met 50 g suiker in een pan. Verwarm zachtjes tot de suiker begint op te lossen. Schep in een kom met alle rabarbervocht.

Verwarm de oven voor op 180ºC/hete lucht oven 160ºC
Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm hiermee. Bak blind (zie weetje) gedurende 20 minuten. Verwijder bakpapier en peulvruchten en laat de taart nog ongeveer 5 minuten bakken tot het deeg een beetje begint te kleuren.

Klop ei, eidooier, 50 g suiker, vanille extract en bloem door elkaar. Klop de room en het vocht van de rabarber erdoor. Schep de rabarber in de taart en giet het roommengsel erover.
Zet de oven hoger (200ºC/180ºC hete lucht oven) en bak ongeveer 20 minuten tot het roommengsel begint te stollen (maar nog wel een beetje “wobbelt”).
Meng intussen de ingredienten voor de kruimellaag.

Verdeel de kruimellaag over de taart en bak nog ongeveer 15 minuten tot het eiermengsel zo goed als gestold is en de kruimellaag goudbruin.
WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 8
Tijd Voorbereiden: 45 min + een uur rusten van het deeg in de koelkast + 1 uur in de oven.
Ingrediënten

Deeg:

  • 330 g bloem + extra om uit te rollen
  • snufje zout
  • 150 g zachte boter
  • enkele eetlepels koud water
  • 3 eetlepels lichte basterdsuiker
  • 350 g rabarber
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 1 groot ei en 1 eierdooier
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el bloem
  • 250 ml slagroom
Kruimellaag:
  • 50 g gesmolten boter
  • 50 g lichte basterdsuiker
  • 50 g havermout
  • 1 tl geraspte verse gember
  • taartvorm met een doorsnede van 24 m, ingevet
  • bakpapier + steunvulling om blind te bakken