Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Rabarberkruimeltaart (eenvoudig)

Inderdaad, een variatie op de klassieke supereenvoudige en heel erg lekkere rabarbertaart die ook op de website staat. Omdat kruimellaagjes alles lekkerder maken.

  • Oven voorverwarmen op 150°C

  • Rabarber wassen, kleinsnijden, met de overige ingrediënten voor de vulling mengen

  • Boter, suiker en citroenrasp voor het deeg met de mixer kloppen, een voor een de eieren erdoor kloppen, als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoor kloppen.

  • Deeg in ingevette springvorm scheppen. Rabarbervulling erop scheppen.

  • 1 uur bakken.

  • Maak intussen de kruimellaag: doe de koude boter en de bloem in de keukenmachine en laat even draaien tot het eruit zet als broodkruim. Doe de suiker erbij en laat draaien tot het goed gemengd is. Doe daarna de muesli en de havermout erbij en laat nog even mengen.
    (Als je geen keukenmachine hebt  kun je de kruimellaag ook met de hand  kneden.)

  • Haal na 1 uur de taart uit de oven, verdeel het kruimelmengsel erover en laat nog een half uurtje bakken in de oven.
WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 6-8
Tijd 15 min + 1,5 uur in de oven
Ingrediënten

Vulling:

  • 750 g rabarber
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eetl custardpoeder
  • 30 g suiker

Deeg:

  • 150 g suiker
  • 2 eetl citroenrasp (evt uit een potje van dr oetker)
  • 150 g zachte boter +
    extra om de vorm in te vetten
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel

Kruimellaag:

  • 115 g bloem
  • 140 g koude boter in blokjes
  • 85 g kristalsuiker
  • 55 g muesli (ik gebruikte Jordans crunchy original)
  • 55 g havermout

Extra nodig:

  • Springvorm van 24 cm
  • Keukenmachine om de kruimellaag te maken (kan ook zonder)
Bronvermelding De kruimellaag komt uit Proof of the pudding van Phil Vickery.