Recept
Rabarber-aardbeien limonade
Frisse limonade
Breng water, rabarber, citroenschil en vanille aan de kook.
Blijf roeren tot de suiker opgelost is.
Laat op laag vuur met deksel op de pan 8 minuten pruttelen, voeg dan de helft van de aardbeien toe.
Laat nog 2 minuten koken. Laat afkoelen.
Zeef de massa. Gooi de pulp weg.
Voeg de aardbeien en het citroensap toe en laat door en door koud worden in de koelkast. |
    |
 |
 |
 |
6 |
 |
30 minuten + afkoelen |
 |
- 800 ml water
- 300 g rabarber gewassen en in kleine stukjes gesneden
- 175 g kristalsuiker
- stukken citroenschil van 1 citroen
- 0,5 tl vanille extract
- 500 g aardbeien gewassen en in plakjes gesneden
- sap van 2 citroenen
|
 |
The Joy of Rhubarb, the versatile summer delight van Theresa Milang, ISBN 1-59193-051-0 |
|