Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Rabarber sorbet

Supersimpel ijs, dat merkwaardig genoeg eerder op roomijs lijkt dan op een sorbet

Verwarm de oven voor op 180ºC.
Snij de rabarber in stukjes, doe met de suiker in de overschaal. Dek af met aluminiumfolie en bak 45 minuten tot de rabrber echt gaar is.

Laat afkoelen en doe rabrber, suiker en sap in de keukenmachine en maal fijn.

Doe het mengsel in de ijsmachine en laat bevriezen.

Of schep het mengsel in een diepvriesbakje en laat bevriezen, klop het ieder half uur door om ijskristallen te voorkomen.


Als de rabarber niet mooi roze is kun je smokkelen met een paar druppels rode voedingskleurstof, of je kunt een paar frambozen toevoegen voor de kleur.

Of je kunt gewoon denken dat het uiterlijk er niet toe doet. Ware schoonheid en echte smaak zitten van binnen.
WaarderingWaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen 6
Tijd 45 minuten in de over, af laten koelen, vervolgens bevriezen (half uur in de ijsmachine,  of enkele uren in de vriezer
Ingrediënten
  • 700 g rabarber, bij voorkeur mooie roze lente rabarber
  • 280 g suiker
  • ovenschaal, aluminiumfolie
  • keukenmachine of staafmixer
  • ijsmachine, kan ook zonder
Bronvermelding

Ice Cream van Shona Crawford Poole
ISBN 1-84091-173-5