Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Rabarber zure room koek

Alles met rabarber is lekker, maar dit wordt ook gewaardeerd door mensen die geen rabarber lusten.
Met zure room als mystery-ingrediënt
.

Plaatje

  • Oven voorverwarmen op 180C, hete lucht oven 160C
  • Vet de vorm in en bekleed met bakpapier
  • Smelt 15 g van de boter. Meng het met de lichte basterdsuiker, de gehakte noten en de kaneel en zet apart.
  • Klop de rest van de boter met de donkere basterdsuiker en het ei goed door elkaar. Voeg bloem, Na-bicarbonaat of bakpoeder, snufje zout en de zure room toe en roer door elkaar. Schep als laatste de rabarber erdoor.
  • Schep het deeg in de vorm en strijk glad.
  • Strooi de noten-kruimellaag erover.
  • Bak 30-35 minuten tot een prikker er schoon uitkomt.

 

WaarderingWaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 15
Tijd 1½ uur
Ingrediënten
  • 100 g zachte boter
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 100g ongezouten gemengde noten, grof gehakt
  • 1 tl kaneel
  • 250 gr donkere basterdsuiker
  • 1 ei
  • 225 g bloem
  • 1 tl natriumbicarbonaat (bakpoeder)
  • snufje zout
  • 2 x 150 ml zure room
  • 300 g rabarber, in stukjes gesneden

Taartvorm van 33 x 23 cm, of een ovenschaal van ongeveer dat formaat.