Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Rabarberzooi

Was de rabarberstelen, snijd loof en onderkant eraf en snijd in stukjes.
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Meng rabarber en suiker, spreid uit in de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
Rooster 15-20 minuten, verwijder de folie, roer goed door, en rooster nog 5 minuten.

Laat afkoelen. Meng de gember erdoor.

Klop de room stijf met de 3 eetlepels suiker.

Maak in een glazen schaal, of in individuele schaaltjes,  afwisselende laagjes van room, schuimpjes en het rabarber gembermengsel.


De naam klinkt raar, maar is een vrije vertaling van de Engelse naam. In Engeland is een dessert op basis van eiwitschuimpjes, room en aardbeien populair, dit wordt Eton Mess genoemd (Eton rotzooi?)

Dan klinkt rabarberzooi wel leuk (we eten tenslotte ook waterzooi).
WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 4-6
Tijd 10 minuten + 25 minuten de rabarber roosteren + ca 2 uur de rabarber in de koelkast door en door koud laten worden.
Ingrediënten
  • 550 g rabarber
  • 85 g lichte basterdsuiker
  • 2 bolletjes stemgember op siroop, fijngehakt
  • 425 ml slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 100 g eiwitschuimpjes, in stukjes gebroken.
  • Mixer
  • Ondiepe ovenschaal + aluminiumfolie
Bronvermelding BBC Good Food 2006