Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Rabarber crumble ijs

Alles met rabarber is lekker, maar rabarbercrumble is extra lekker, zeker wanneer je er ijs van maakt.

Maak eerst de crumble: vermeng de ingredienten tot een kruimelig deeg. Verkruimel het in een springvorm.
Snij de rabarber in stukjes van 1 cm. Meng met de suiker en het citroensap in de ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 190ºC.
Schuif de ovenschaal op de onderste richel van de oven en de springvorm op de bovenste richel van de oven.
Bak de crumble 10 minuten en haal uit de oven.
Bak de rabarber nog 15-20 minuten tot ze zacht is. Haal uit de oven en laat wat afkoelen.
Doe de rabarber in de keukenmachine en maal tot puree. Laat door en door koud worden in de koelkast.
Breek de crumble in kleine stukjes (de grootte van erwtjes).
Roer rabarberpuree door de room en laat in de ijsmachine bevriezen (ca 30 minuten).
Roer als het ijs klaar is maar nog wel zacht de koekkruimels erdoor.
Als je geen ijsmachine hebt: laat het ijs in een plastic bak bevriezen en roer het ieder half uur door. Schep voor het echt hard is de kruimels erdoor.

Laat het ijs verder bevriezen.
WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 6
Tijd

Voorbereiden: 30 minuten in de oven
Afkoelen: ca 1 uur
Bevriezen: ca 3 uur

Ingrediënten

Crumble:

  • 75 g bloem
  • 50 g boter
  • 50 g lichte basterdsuiker
  • 0,5 theelepel gemberpoeder

IJs:

  • 500 gr schoongemaakte rabarber
  • 225 g suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 500 ml slagroom

Extra nodig:

  • grote ondiepe ovenschaal
  • springvorm
  • keukenmachine
  • ijsmachine (kan ook zonder)
Bronvermelding Delia Smiths’s Summer Collection