Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Schwarzwalder Kirschtorte

Foto

  • De kersen 5 uur met 5 cl Kirsch laten trekken.
  • Eieren, suiker en vanillesuiker mengen. Dit opkloppen tot het dik en schuimig is met ongeveer 3 maal het oorspronkelijke volume.
  • Het gezeefde meel en de cacao mengen en dit voorzichtig door de massa scheppen.
  • De boter en het zout toevoegen.
  • Het deeg in een ingevette en met bloem bestrooide vorm doen. In een tot 180 °C voorverwarmde oven 40 minuten laten bakken.
  • Af laten koelen en met een lang mes in 3 plakken snijden.
  • De slagroom kloppen. Zodra ze dikker wordt de poedersuiker en de resterende 20 cl Kirsch toevoegen.
  • Dan driemaal op elkaar leggen: deeg, slagroom, kersen.
  • De zijkanten ook met slagroom bestrijken en bestrooien met de geraspte chocolade.
  • Versieren met een paar apart gehouden kersen.
  • Nog even in de koelkast zetten voor het serveren.

In plaats van ingemaakte kersen kunt u ook verse nemen. Deze dan eerst 5 minuten laten koken in een mengsel van 1/4 l water en 180 g suiker. De siroop die daarvan overblijft kan gebruikt worden om de drie bodems te bedruppelen.

WaarderingWaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 8
Tijd 5 uur vooraf beginnen;
dan 30-40 min, 40 min bakken, 30-40 min
Ingrediënten

Deeg:

  • 6 eieren
  • 240 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 g bloem
  • 70 g cacao of 100 g geraspte chocolade
  • 150 boter (zacht of gesmolten, maar niet warm)
  • mespuntje zout

Vulling:

  • 25 cl Kirsch
  • 400 ontpitte kersen uit glas
  • 1/2 l room
  • 60 g poedersuiker
  • 100 geraspte bittere chocolade

(Springvorm van 24 cm)

Bronvermelding Die besten Desserts aus dem Elsass