Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Scones

Bij bakken van scones zijn er enkele dingen die u niet mag vergeten:

  • Gebruik voor het bakken altijd zo vers mogelijke ingrediŰnten.
  • Zelfrijzend bakmeel voldoet uitstekend voor scones, hoewel sommigen menen dat een combinatie van bloem en bakpoeder een beter resultaat geeft.
  • Voeg altijd wat suiker toe om de melige smaak weg te nemen.
  • Gebruik voor luchtige sconÚs half melk en half water. U kunt ook zure room, karnemelk of yoghurt gebruiken, maar voeg dan wel wat water toe.
  • Boter geeft scones meer smaak en kleur en maakt ze langer houdbaar.
  • Kneed het deeg zeer voorzichtig en niet te lang, anders worden de scones hard en taai. Zelfs nauwelijks gekneed deeg is waarschijnlijk al goed genoeg. Als u het deeg in de keukenmachine maakt, mix dan zeer kort.
  • Voeg tijdens het kneden niet teveel bloem toe, daar worden ze taai en droog van. Gebruik dus slechts een kleine hoeveelheid bloem op het werkoppervlak.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 ░C. Zeef het meel en eventueel het zout in een grote kom en kneed met de vingertoppen de boter erdoor.
  • Vermeng melk en water, maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel en giet de vloeistof hierin; bewaar ca. 1 tl voor het bestrijken.
  • Kneed alles snel tot een zacht deeg.
  • Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak, kneed het kort en druk of rol het uit tot een dikte van ca. 2 cm.
  • Steek er meteen bebloemd uitsteekvormpje rondjes uit of snijd het met een mes in 8 punten. Leg ze op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met de melk (of karnemelk). Dit kan ook met gesmolten boter, maar dan krijgen ze minder glans.
  • Bak de scones in een zeer hete oven (220 ░C) tot ze hol klinken als u er op klopt (10-12 min.) Laat ze afkoelen op een taartrek als u van knapperige scones houdt, of wikkel ze in een theedoek als u ze liever wat zachter hebt.
  • Serveer ze met jam en slagroom.

 

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen Voor 12 stuks
Tijd

Voorbereidingstijd: 25 minuten Baktijd: 12 minuten

Ingrediënten
  • 2 koppen zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout, naar keuze (niet noodzakelijk, maar versterkt wel de smaak)
  • 30 g boter, kleingesneden
  • 1,25 dl melk
  • 1,25 dl water
Bronvermelding Engelse muffins, scones & cakes