Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Scottish Honey Possett

Hartverwarmend en luchtig toetje

Spreid het havermeel gelijkmatig over een bakblik en rooster het onder een voorverwarmde grill gedurende 2-3 minuten tot goudbruin. Dit kan ook in een koekepan op een laag vuur, maar oppassen voor verbranden! Laat afkoelen.

Doe honing, sinaasappelschil en sap, whisky en slagroom in een kom. Klop het slagroommengsel stijf, roer het geroosterde havermeel erdoor en verdeel over individuele coupes.

Garneer met de schijfjes sinaasappel.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 4-6
Tijd 3 min + tijd om af te koelen, dan 7 minuten om af te maken
Ingrediënten
  • 4 eetlepels havermeel
  • 5 eetlepels heldere honing
  • geraspte schil en sap van een halve sinaasappel
  • 4 eetlepels (malt) whisky
  • 3 dl slagroom
  • dunne schijfjes sinaasappel, ter garnering
Bronvermelding Delicious Desserts