Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Serieus chocolade ijs

Korte beschrijving

Serieus chocolade ijsHak de chocolade in kleine stukjes. Verwarm de melk tegen de kook aan. Roer van het vuur af de chocolade erdoor en roer tot opgelost is, verwarm de melk eventueel nog op een laag pitje.
Laat afkoelen en in de koelkast door en door koud worden.

Schep de marmelade, de suiker, de mascarpone, de Grand Marnier en het melk-chocolademengsel in een beslagkom, klop met de mixer tot het een dikke egale massa is.
Schep in de ijsmachine en draai er volgens de instructies van de machine ijs van. Het ijs is het lekkerst direct uit de ijsmachine. Het is dan zacht. Wil je mooie bolletjes scheppen dan moet het eerst een paar uur de diepvries in. Als je geen ijsmachine hebt kun je het mengsel in een koelkastdoos scheppen en in de diepvries laten bevriezen, waarbij je het mengsel ieder half uur doorklopt om te voorkomen dat zich ijskristallen vormen.


Recept verzonnen voor de Fair Food receptenwedstrijd. En dus ook op de Fair Food site te vinden.
Het spreekt vanzelf dat je ook politiek incorrecte chocolade, marmelade en suiker kunt gebruiken. Maar waarom zouden we eigenlijk geen Fair Trade producten gebruiken, nu die zelfs gewoon bij ’s lands grootste kruidenier in de schappen liggen?

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 4-6
Tijd Voorbereiden: 20 minuten
+ af laten koelen in de koelkast (30 min)
+ laten bevriezen (3 uur)
Ingrediënten
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml volle melk
  • 100 g rietsuiker (Fair Trade)
  • 150 g pure chocolade (Max Havelaar)
  • 200 g sinaasappelmarmelade (Fair Trade)
  • 2 eetlepels Grand Marnier

Extra nodig: mixer, ijsmachine (kan ook zonder), diepvries