Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Sherry-peren met hangop en crumble

  • Maak de hangop een dag van tevoren: meng yoghurt, gezeefde poedersuiker en kaneel en laat het in een kaasdoek of schone theedoek een nacht boven een kom uitlekken

  • Schil en halveer de peren, haal het hart eruit.
  • Doe ze met sherry, saffraan (in een thee-ei), suiker en kaneelstokjes in een pan en voeg water toe tot de peren onder staan. Hoe minder water hoe beter, want het moet later weer verdampen.
  • Kook op laag vuur tot de peren gaar zijn.
  • Haal de peren uit het vocht en kook dit op matig vuur in tot een siroop. Haal saffraan en kaneel eruit, doe de peren terug in de siroop.

  • Maal de hazelnoten in een blender, doe er het roggebrood, suiker en kruidnagel bij en maal nog even door. Leg dit mengsel op bakpapier onder de grill. Zodra je het begint te ruiken één keer omscheppen, en dan nog 15 seconden onder de grill. Laat het niet verbranden, beter te vroeg uit de oven dan te laat.

Dien de peren op in een schaaltje met de hangop, strooi er de crumble over.

NB. Door de capillaire werking van de theedoek kan het vocht uit de yoghurt over de rand van de kom druipen.

 

 

 

WaarderingWaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 4
Tijd 2 - 2½ uur
Hangop 1 nacht uitlekken
Ingrediënten
  • 400-500 g Bulgaarse yoghurt
  • 35 g poedersuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 kaneelstokjes
  • 300 g suiker
  • 400 cc droge of medium sherry
  • saffraan (20 draadjes)
  • 6 handperen
  • 40 g licht roggebrood, gedroogd
  • 35 g blanke hazelnoten
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • ½ tl kruidnagelpoeder