Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Sinaasappelen in kardemom- en Cointreau siroop

Supersimpel toetje met groots resultaat

Trek met de zesteur reepjes van de schil van de sinasappel of snijd dunnen repen van de schil (alleen het oranje deel, niet het wit) die je in heel dunne reepjes (julienne) snijd. Blancheer deze in kokend water gedurende 8-10 minuten. Giet af en houd apart.

Snijd van de sinasappels de boven en de onderkant af en snijd dan de schil inclusief de vellen eraf. Snijd iedere sinasappel in 6 plakken.

Breng het water, de kristalsuiker en de kardemompeulen aan de kook, eerst zachtjes om de suiker op te lossen.
Kook 5 minuten. Voeg de cointreau toe. Giet over de sinaasappelschijven en zet in de koelkast.

Verhit de suiker met de 2 el water in een klein pannetje tot een goudbruine caramel. Giet uit op het bakpapier en laat stollen.

Serveren: breek de caramel in kleine stukjes door er met een deegroller op de slaan.
Schep op ieder bord wat sinaasappelschijfjes, een schep yoghurt, garneer met de sinaasappelschilletjes en wat caramelstukjes.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen 4
Tijd 30 minuten + ca 30 minuten in de koelkast
Ingrediënten
  • 6 sinaasappelen
  • 100 g kristalsuiker
  • 200 ml water
  • 6 kardemom peulen, gekneusd
  • 1 el cointreau
  • 50 g kristalsuiker
  • 2 el water
  • Griekse yoghurt
  • Zesteur (of een rasp of mesje), stuk bakpapier
Bronvermelding 100 great desserts van Many Wagstaff