Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Sinaasappeltaart met amandelen en pistachenoten

Verwarm de over voor op 170 °C. Vet een springvorm van 20 cm doorsnede in met boter en bekleed de bodem met op maat geknipt bakpapier.

Rasp de schil van de schoongeboende sinaasappel dun af en pers de vrucht uit. Maal de amandelen fijn. Hak 100 gram van de pistachenoten fijn en houd de rest apart. Mix de boter met de suiker piekig. Zeef het bakmeel met de bakpoeder en mix het door het boter-suikermengsel. Klop de eieren los en mix ze, afgewisseld met de gemalen amandelen, de sinaasappelrasp en het sap erdoor, zodat een glad beslag ontstaat. Schep de fijngehakte noten erdoor en doe het beslag in de bakvorm.

Bak de taart in 1 à 1,5 uur gaar en goudbruin. Hij is gaar als een ingestoken satéprikker er schoon uitkomt. Laat de taart in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en garneer met de poedersuiker en de pistachenoten.

De taart is wel vrij droog. Je zou een icing kunnen proberen.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 8-10
Tijd  
Ingrediënten
  • 1 sinaasappel
  • 100 gram amandelen
  • 125 gram gepelde pistachenoten
  • 175 gram boter op kamertemperatuur
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 kleine eetlepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • poedersuiker
Bronvermelding Margriet, nummer 13, 2003