Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Soep van rood fruit

Foto

Pureer het fruit van de vruchtencoulis in een blender of keukenmachine en zeef het. Hou een beetje van alle fruitsoorten over om de soep mee te decoreren.

Breng de coulis aan de kook en laat 15 minuten zachtjes trekken met de drank, de citroen, vanille, kaneel en anijs.

Laat afkoelen. Als de soep te dik is kun je hem verdunnen met een beetje likeur of vruchtensap.

Meng de beide soorten room. Haal vier topjes uit de munt, snij wat blaadjes in fijne reepjes.

Verdeel de soep over de borden en schenk er wat room overheen. Strooi er de gesneden munt overheen. Plaats in het midden een bol ijs. Verdeel het losse fruit over de soep en/of het ijs. Plaats het topje van de munt bovenop het ijs.

 

Dit recept heb ik (Jan) bij een bijeenkomst van de puddingclub voor 12 personen gemaakt. Maak dan anderhalve liter coulis. In afwijking van het recept heb ik daar 250 g slagroom met 250 g zure room gemengd.

WaarderingWaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen 4
Tijd 45 minuten, dan een paar uur afkoelen, dan nog 20 minuten.
Ingrediënten
  • 1/2 liter rode vruchtencoulis van gemengd (rood) fruit: ca. 800 g in totaal van bessen, aardbeien, frambozen, kersen (ontpit), meloen
  • 3 dl crème de cassis of crème de fraise
  • 50 gr suiker
  • merg van 1/3 vanillestokje
  • sap van 1 citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 2 à 3 stuks steranijs
  • 1/2 l rode vruchten (sorbet)-ijs
  • wat verse munt
  • 2 dl room
  • 1 el crème fraiche
  • wat los fruit zoals bramen, bosbessen e.d.

 

Bronvermelding Arts en Auto nr. 11, 2005