Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Sticky Toffee Puddings

  • Beboter de timbaaltjes. Knip uit het bakpapier cirkels ter grootte van de bodem van de timbaaltjes en doe deze in de vormpjes. Beboter de bakpapieren cirkels ook.
  • Hak de walnoten grof. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
  • Toffee saus: verwarm in een pannetje 50 g boter, 50 g lichtbruine suiker, de slagroom en 1 eetlepel citroensap. Verwarm tot het een egale saus is. Verdeel de helft van de saus over de 6 puddingvormpjes.
  • Klop 125 g zachte boter met de citroenrasp, voeg geleidelijk de witte basterdsuiker en de rest van de lichtbruine basterdsuiker toe. Klop tot het mengsel luchtig is. Voeg vervolgens geleidelijk de eieren toe.
  • Schep de gehakte walnoten, de bloem en het citroensap er doorheen. Verdeel het mengsel over de timbaaltjes
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Knip 6 stukken aluminiumfolie en 6 stukken bakpapier, beboter de stukken bakpapier en maak er een plooi in. Legt het bakpapier (beboterde zijde onder) en de stukken aluminiumfolie op de timbaaltjes, bind vast met een stukje touw.
    Zet de timbaaltjes in een ovenschaal, giet er kokend water bij. Het water moet tot halverwege de timbaaltjes komen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  • Bak de puddinkjes 35 min.
  • Storten: maak de puddinkjes met een mes los van de vorm, stort ze op een bordje, garneer met walnoten en geef de rest van de toffeesaus erbij.

 

 

Erg zoet, en daarom zo lekker...

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 6
Tijd Voorbereidingstijd: ca 30 min.
Kooktijd: 35 min.
Ingrediënten
  • 175 g boter (+om in te vetten)
  • 50 g gepelde walnoten
  • 1 citroen
  • 125 g lichtbruine basterdsuiker
  • 60 ml slagroom
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • Enkele walnoothelften om te garneren
  • Verder nodig: 6 metalen timbaaltjes inh ca 100 ml, bakpapier, aluminiumfolie, oven, ovenschaal
Bronvermelding Good Housekeeping februari 1993