Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Summer fruit jelly

Supersimpel en niet zo calorierijk

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Verwarm de helft van het sap in pannetje. Los van het vuur af de uitgeknepen blaadjes gelatine in het warme sap op.

Roer de rest van het sap erdoor en laat afkoelen.

Verdeel de bevroren vruchten over de 6 glazen en schenk het sap-gelatine mengsel eroverheen.
In de koelkast verder laten opstijven.

Serveren: er een schepje half stijfgeslagen room over scheppen.

 

Opmerkingen:

Het fruit hoeft niet ontdooid te worden, het ontdooit vanzelf tijdens het opstijven.

Volgens het originele recept kun je ze niet meer dan een dag bewaren omdat door het ontdooiend fruit de jellies kledderig worden. Maar de overgebleven jellies waren bij mij de dag erna nog prima in orde.

WaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen 6
Tijd Voorbereiden: 10 minuten
Opstijven: 4 uur
Ingrediënten
  • 600 ml frambozen cranberry sap (Dubbel fris)
  • 4 blaadjes gelatine
  • 250 g bevroren bosvruchtenmix

Om te serveren:

  • 6 glazen
  • wafeltjes
  • half stijfgeslagen room
Bronvermelding BBC Good Food december 1999