Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Tarte tatin

De klassieke appeltaart

Foto

Verwarm de oven voor op 200°C.

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Smelt de boter in de koekenpan op halfhoog vuur. Voeg de suiker en het water toe en kook al roerende 2 minuten tot de suiker is opgelost. Kook nog 5 minuten door tot een goudgele siroop ontstaat.

Voeg de appels toe en bak 5 minuten.

Schik de appels in een rond patroon met de klokhuiskant naar boven.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht.

Snijd een cirkel uit die een 4 cm grotere diameter heeft dan je pan. Leg de deegcirkel over de appels en vouw de randjes naar beneden ("stop de appels in")

Bak 20-25 minuten in de oven tot het deeg gerezen en goudbruin is.

Keer de taart op een bord (kijk uit voor de hete karamel).

Serveer punten met slagroom

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 6
Tijd 20 minuten voorbereidingstijd + 20-25 minuten in de oven
Ingrediënten
  • 60 g boter
  • 160 g witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels water
  • 4 zure appelen (granny smith, goudrenet kan ook maar dan worden appels "moes-achtig"), geschild, zonder klokhuis, in vieren
  • 375 g bladerdeeg (diepvries)
  • Speciale tarte tatin vorm (Creuset heeft een prachtige) of een koekenpan met handvat die in de oven kan, doorsnede ca 20 cm. Een platte glazen vorm (van quiche e.d.) kan ook.
Bronvermelding Donna Hay Modern Classics deel 2