Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Toblerone noga parfait

Smelt de chocolade au bain marie.

Snijd de noga in heel kleine stukjes.

Klop de slagroom lobbig (niet helemaal stijf).

Roer de gesmolten chocolade, nougat en de grand marnier erdoor.

Vul de bekertjes.
Tik een paar keer met de bekertjes op het aanrecht om de luchtbellen eruit te krijgen, strijk goed glad.

Laat in ca 3 uur bevriezen.

Lekker met een sinaasappelsaus


Het oorspronkelijke recept is met een reep witte chocolade met amandelen en honingnougat van Delicata (Albert Heijn merk), ziet er nog spectaculairder uit, maar je moet wel bij een Albert Heijn boodschappen doen en die moet het ook nog maar net op voorraad hebben. Toblerone werkt ook erg goed.
Plastic bekertjes zijn erg geschikt als vormpjes. Storten is geen probleem, je knipt het bekertje gewoon kapot met een schaar.

 

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 4
Tijd 15 minuten voorbereidingstijd.
Ca 3 uur bevriezen
Ingrediënten
  • 100 g Toblerone chocolade
  • 250 ml slagroom
  • pak soft nougat (Marandi a 200 g)
  • 2 eetlepels Grand Marnier
  • 4 plastic bekertjes
Bronvermelding Gebaseerd op een recept uit de Allerhande