Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Toffee Brownies

Als brownies je niet zoet genoeg zijn moet je deze proberen!

Verwarm de oven voor op 180° C, hetelucht oven 160° C.
Vet een vorm van 28x17 cm in en bekleed met bakpapier
Smelt de chocolade met de boter in een kom boven een pannetje warm (niet kokend, dat is te heet) water.
Smelt de toffees met de slagroom al roerend in een ander pannetje op laag vuur.
Meng suiker door het chocolademengsel.
Klop de eieren los met het vanilleextract en schep door het chocolademengsel. Meng bloem en bakpoeder erdoor, roer niet teveel, schep de pecan noten erdoor
Schep de helft van het brownie deeg in de vorm, giet driekwart van het toffeemengsel eroverheen, en schep daarna de rest van het browniedeeg erop en strijk glad.
Bak 40-45 minuten totdat het gebak stevig aanvoelt.
Laat afkoelen.
Garneren:
Smelt de chocolade au bain marie en klodder het over de brownies. Verwarm de resterende toffesauce en klodder dat ook over de brownies.

Snijd in stukken en geniet van dit mierzoete gebak!
WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 18 stukken
Tijd

Voorbereiden: ca 30 minuten
In de oven + afkoelen: ca 1 uur en 20 minuten

Ingrediënten
  • 100 g pure chocolade in stukjes
  • 175 g boter
  • 250 g zachte toffees
  • 5 el slagroom
  • 350 g basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g pecan noten, grof gehakt
  • 50 g pure chocolade om te garneren
Bronvermelding BBC Food website