Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Varkentjes-in-de-modder taart

Varkentjes

Van te voren maak je alvast de varkentjes.
Hier is geen echte werkwijze voor...gewoon een beetje boetseren zoals op de lagere school vroeger.

Bak ook de biscuitbodem als je dat zelf doet.

  • Doe de slagroom in een pannetje en zet op laag vuur.
  • Blijven roeren tot het net niet kookt.
  • Ondertussen de reep chocola in blokjes breken.
  • Als de slagroom bijna kookt het vuur uit en in gedeeltes de blokjes chocola erdoor roeren.
  • Goed roeren tot je een gladde massa hebt.
  • Dit af laten koelen en dikker laten worden en af en toe roeren (duurt wel een poosje).
  • In de tussentijd het biscuit in 2 lagen snijden, en je taart vullen met je vulling naar keuze.
  • Hou je taart voorlopig nog even op een broodplank of een andere ondergrond die je makkelijk kunt ronddraaien,
    want de zijkanten afsmeren wordt dadelijk een lekkere kliederboel
  • Breek alvast de kitkats in 2-en en leg ze klaar.
  • Kijk hoe het is met het chocolademengsel: als het ongeveer zo dik is als vla kun je de zijkanten gaan insmeren.
    Gebruik een spatel of de achterkant van een mes.

Als je de hele taart rondom hebt ingesmeerd ga je de Kitkats er tegenaan plakken.
Dit is een lastig klusje, ze vallen af en toe om.
Zet ze dan een heel klein beetje schuin zodat ze tegen je taart aan leunen.
Als ze er allemaal omheen zitten doe je er snel een lint omheen en zet je ze allemaal mooi recht.

Als de rest van het chocolademengsel nog net vloeibaar is giet je dit bovenop de taart.
Let op, als het nog te dun is gaat het door de kitkats heen lopen!

Vervolgens zet je de varkentjes in de nog zachte chocolade en zet in de koelkast.
Na een uurtje kun je de taart op een mooi bord zetten en serveren, eet smakelijk!

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 10-12
Tijd 2-3 uur met alle voorbereidingen,
dan 1 uur opstijven in de koelkast
Ingrediënten
  • een biscuitbodem van 20 cm
    (zelf bakken en sommige taartwinkels verkopen ze ook gewoon)
  • 400 gr melk chocola (repen)
  • 250 ml slagroom
  • vulling voor de taart naar keuze
    (bv. een laagje jam/vlaaifruit en een laag banketbakkersroom, slagroom of botercreme
  • 3 x een five-pack KitKat
  • 250 gr lichtroze marsepein
  • taartzaag of groot mes
  • sate prikker (voor de oogjes vh varkentje)
  •