Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Vin Santo honingijs

Subtiel smakend ijs

Klop de honing en de eieren in een kom boven een pan water die je tegen de kook aanhoudt. Als het mengsel dikker begint te worden beetje bij beetje de Vin Santo erbij schenken. Blijven kloppen om zo een lichte schuimige zabaglione te maken.
Neem van het vuur af en laat afkoelen.
Klop de slagroom half stijf. Schep het door de afgekoelde zabaglione.
Doet het in de ijsmachine en maak er ijs van.
Of schep het in een diepvriesbakje, laat bevriezen en schep het ieder uur door om te voorkomen dat je ijskristallen krijgt.
Of laat bevriezen in kleine cakevorm.

Serveren:
Bolletjes ijs in een coupe met evt nog extra honing erover.
Of snijd plakken van je ijscake, en serveer met nog wat extra honing erover.


Zelfgemaakt ijs is het allerlekkerst als het, tamelijk zacht, zo uit de ijsmachine komt. Het doet er in een ijsmachine ongeveer een half uur over om ijs te worden. Als je alles voorbereid hebt staan in de koelkast  is een half uur pauze tussen hoofd- en nagerecht net mooi.

Acaciahoning is een zacht smakende honing die niet versuikert. Maar andere honing kan natuurlijk ook.
WaarderingWaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 4-6
Tijd 30 minuten + afkoelen + bevriezen
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 125 g acaciahoning + evt extra om te garneren
  • 150 ml Vin Santo
  • 375 ml slagroom
  • IJsmachine. Of een diepvries en een diepvriesbakje, en dan een paar keer doorroeren. Het ijs kan ook in een vorm gemaakt worden en dan als parfait (in plakken) worden geserveerd.

En verder: de rest van de Vin Santo, om erbij op te drinken (bezuinig daarom niet op de Vin Santo) en biscotti om erbij op te eten. (Zie recept anijsbiscotti)

Bronvermelding Olive april 2006