Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Witte chocolade mousse met frambozen

Lekker mierzoete mousse.

Gelatine 5 minuten in koud water weken.

Frambozen met de helft van de suiker en 1 eetlepel sinaasappellikeur mengen.
In steelpan de helft van de slagroom verwarmen met opengesneden vanillestokje. 1 eetlepel rasp van de sinaasappelschil door de room roeren, chocolade in stukjes breken en in de room laten smelten. Pan van het vuur nemen, merg uit het vanillestokje schrapen in de room (stokje weggooien), likeur door de room roeren.

Gelatine uitknijpen en in de room oplossen.
Pannetje in bak koud water zetten en laten afkoelen. Regelmatig roeren.

Eiwitten stijfkloppen met de rest van de suiker.
Slagroom in andere kom bijna stijfkloppen.

Eiwitten door de lobbige chocoladeroom spatelen, slagroom er door heen spatelen.
In kommetjes scheppen en in de koelkast op laten stijven.

Serveren gegarneerd met de frambozen.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 4
Tijd 30 minuten voorbereiden
1 uur op laten stijven
Ingrediënten
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 100 g frambozen (evt diepvries)
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 3 el Grand Marnier
  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 1 sinaasappel
  • 200g witte chocolade
  • 1 cupje gepasteuriseerd eiwit (Danegg) (of 2 eiwitten)
Bronvermelding Allerhande