Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Warme chocoladepudding met kruiden

Een zeer Bourgondische toet

Smelt de boter in een pan. Roer de bloem door de boter tot een gebonden geheel is ontstaan. Neem de pan van het vuur af.

Doe de chocolade en de melk in een pan en laat de chocoladesaus op een laag vuur smelten. Vermeng de chocolademelk met het bloemmengsel.
Verwarm het mengsel onder voortdurend roeren tot een gebonden geheel is ontstaan.

Splits de eieren. Klop de eierdooiers met de suiker en de vanillesuiker schuimig en lichtgeel. Roer het dooiermengsel door de gebonden chocolade-bloemsaus met de gember, de kaneel, het gemberpoeder, de nootmuskaat en het kruidnagelpoeder.

Sla de eiwitten stijf en schep ze door het beslag.

Beboter een warme-puddingvorm en schep hier het beslag in. Sluit de vorm af met het deksel en kook de chocoladepudding ca. 60 minuten au bain-marie (in een waterbad).

Stort de pudding op een schaal en serveer hem met de half stijfgeslagen slagroom.


De consumptie van dit nagerecht was de directe aanleiding voor de oprichting van de Puddingclub.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 4
Tijd 30 + 60 minuten
Ingrediënten
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 75 g in stukjes gebroken bittere chocolade
  • 3 dl melk
  • 2 eieren
  • 50g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eetlepels in kleine stukje gesneden stemgember
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 2 gemalen kruidnagels, of ½ theelepel kruidnagelpoeder
  • 2 dl slagroom