Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Warme chocoladesaus

Smelt de chocolade au bain marie (zie je kookboeken).

Het water moet niet te hard koken en je moet zeker geen water in je chocolade krijgen. Witte chocolade staat erom bekend dat het veel kritischer is; het verbrandt veel eerder en sommige koks geven als tip dat je het beter een paar uur in een pan op de rand van het fornuis kunt zetten.

Een alternatief is om de chocola in een glazen schaaltje in je magnetron te smelten. Roer de chocola af en toe door om te testen of hij al gesmolten is (ook de gesmolten chocola kan er nog als 'stukken' uitzien). De tijd en het vermogen verschillen per magnetron, dit zul je zelf uit moeten proberen.

Voor een walgelijk lekkere chocoladesaus die ook kinderen erg aanspreekt (lekker mierzoet) kun je heel goed in de magnetron een paar marsrepen smelten met een scheut room erbij.

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen Gewenste hoeveelheid
Tijd 10-15 min
Ingrediënten
  • Chocolade