Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Wentelteefjes

Klop de eieren met de suiker, de kaneel en de citroenschil. Voeg er de lauwe melk bij en week in dit sausje de sneetjes brood, die van de korst ontdaan en gelijk gesneden zijn.

Zorg dat de sneetjes, hoewel volkomen doorweekt, niet breken. Laat ze op een bord even uitlekken en bak de wentelteefjes in de lichtbruin geworden boter aan beide kanten bruin.

Bestrooi ze met wat gestampte suiker of poedersuiker. Warm serveren.


(Désirée) Dit recept krijgt waardering 4 omdat het het lekkerste is dat je met oud brood kunt doen!

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 3-4
Tijd 10 + 20 minuten
Ingrediënten
  • 6 tot 7 sneetjes (oud, wit) brood
  • 2,5 dl melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ geraspte citroenschil
  • 35 gram suiker
  • 40 gram boter
Bronvermelding Het kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool, door C.J. Wannée, 13e druk (volgens mij was dit in de jaren '20)