Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Whisky-kastagne-taart

Mousse-achtige taart die net een beetje anders smaakt dan een gewone chocolade truffel taart.

Snij de gedroogde pruimen in stukjes.

Verwarm de whisky in een steelpannetje en voeg de pruimen toe. Laat de pruimen ca 15 min op laag vuur sudderen.

Breek de chocolade in stukjes en voeg aan het pruimenmengsel toe, voeg suiker en boter toe en roer tot de chocolade gesmolten is.

Verwarm de oven voor op 150°C.

Klop met een mixer de eidooier en de hele eieren, ½ dl slagroom en de kastanjepuree ca 3 minuten.

Schep alles door de chocolade.

Schep het mengsel in de springvorm en bak de taart ca 2 uur in het midden van de oven.

Laat de taart afkoelen en door en door koud worden in de koelkast.

Bestuif met poedersuiker.

Sla de resterende slagroom half stijf en serveer erbij.

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 12
Tijd Voorbereiden: ca 45 minuten
In de oven: 2 uur
Afkoelen: ca 3 uur
Ingrediënten
  • 5 gedroogde pruimen zonder pit
  • 1 dl whisky (blended is prima, bewaar de single malt om erbij te drinken)
  • 250 g pure chocolade
  • 100 g suiker
  • 100 g boter
  • 3 eieren + 1 eidooier
  • 1/8 l slagroom
  • 1 el ma´zena
  • 425 g ongezoete kastanjepuree (blik)
  • poedersuiker om te bestuiven
  • springvorm 22 cm ingevet
Bronvermelding De Libelle of de Margriet, ooit ergens uit geknipt en het is niet meer te achterhalen waaruit. Maar het smaakt prima!