Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

White chocolate cheesecake

Warm de oven voor op 170 graden. Beboter een 27 cm springvorm in met boter. Maal de biscuits fijn in een keukenmachine. Je moet nu 170 gram kruimels hebben. Doe deze kruimels in een RVS kom en meng de gesmolten boter er doorheen. Meng dit goed en doe het over in de springvorm en druk het goed aan. Zet de vorm 15 minuten in de vriezer.

Smelt de witte chocolade samen met een beetje double cream au-bain-marie. Let op: witte chocolade brandt snel aan, dus verwarm het heel voorzichtig. Roer het door en zet het apart tot je het nodig heb.

Doe de cream cheese, de kristalsuiker en de zout in een kom en mix het 1 minuut op een lage stand, dan 1 minuut op een medium stand en tenslotte nog 1 minuut op de hoogste stand. Voeg de eieren per twee toe en schraap tussendoor elke keer van de zijkanten af. Voeg de vanille essence en de gesmolten chocolade mix toe. Nadat het allemaal goed gemengd is, doe het dan over in de springvorm.

Zet een bak met water in de oven. Bak de taart 15 minuten. Verlaag de temperatuur naar 130 °C en weer 15 minuten bakken. Verlaag naar 110 °C en weer 15 minuten bakken. Zet de oven dan op 100 °C en bak de taart totdat de temperatuur binnenin de taart 76 °C is geworden. Dit duurt ongeveer 2 uur en 45 minuten. Zet daarna de oven uit en laat hem ongestoord 2 uur staan. Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen tot kamertemperatuur voor 1 uur. Zet de taart daarna in de koelkast voor 12 uur.

Maak de ganache als de taart 12 uur in de koelkast heeft gestaan. Verwarm hiervoor 70 ml double cream, 14 gram boter en 1 lepel suiker in een sauspan en breng het aan de kook. Giet de kokende vloeistof over de in stukjes gebroken chocolade en laat het 3 tot 4 minuten staan. Roer de massa totdat de chocolade is gesmolten. Giet de ganache over de taart en verspreid tot het een gelijkmatige laag is. Zet de taart weer in de koelkast totdat de ganache stevig is.

Snij de zijkant van de taart goed los van de vorm en verwijder de rand. Houd het mes onder de kraan voordat je de taart in stukken snijdt.

Heel erg zwaar, maar zooooo lekker!

WaarderingWaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 8-10
Tijd

1 uur (maken van de Deep Dark Chocolate Fudge biscuits)

5 kwartier + 6,5 uur oven en afkoelen + 12 uur in koelkast

Ingrediënten Voor Chocolade Biscuit bodem:
  • 10 Deep Dark Chocolate Fudge biscuits
  • 40 gram ongezouten boter waarvan 30 gram gesmolten
White Chocolate Cheesecake:
  • 500 gram witte chocolade, in stukken gebroken
  • 100 ml double cream
  • 800 gram cream cheese (zoals Philadelphia Cheese), doorgeroerd
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • 6 eieren
  • 1 tl vanille essence
Chocolade ganache:
  • 70 ml double cream
  • 15 gram ongezouten boter
  • 1 lepel kristalsuiker
  • 90 gram pure chocolade in stukken
Bronvermelding Death by chocolate