Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Kruidige wijngelei met peer en kaneelroom

Voorbereiding: boen de citroen en sinaasappel goed schoon onder de stromende kraan. Wrijf ze goed droog en rasp van elk een halve eetlepel van de schil af. Bewaar dit voor later in het recept.

Snijd de citroen en sinaasappel in grove stukken. Breng in een pan (géén aluminium) de wijn met het appelsap, de stukken citroen en sinaasappel, het pijpje kaneel, de kruidnagels en 50 gram suiker aan de kook. Laat dit ongeveer 15 minuten heel zachtjes borrelen.

Week intussen in een kom met ruim koud water de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten. Zeef de wijnmassa boven een kom. Los de goed uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Laat de gelei iets opstijven.

Schil de peren en snijd ze in mooie blokjes. Roer de peerblokjes en het citroen- en sinasappelraspsel door de iets opgesteven gelei (de gelei moet echt al een beetje lobbig zijn, anders zakken de blokjes peer meteen naar de bodem). Spoel de puddingvorm om met koud water en doe de geleimassa erin. Laat de gelei in de koelkast instens 4 uur opstijven.

Bereiding: klop in een kommetje de crème fraîche met 1 eetlepel suiker en de kaneellikeur. (Voeg bij het gebruik van kaneelpoeder nog 1 eetlepel suiker extra toe.) Stort de wijngelei op een schaal en serveer de kaneelroom er apart bij.

WaarderingWaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 4-6
Tijd 30-40 minuten + 4 uur opstijven + 5 min
Ingrediënten
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 5 dl rode wijn
  • kwart liter ongezoet appelsap
  • 1 pijpje kaneel
  • 8 kruidnagels
  • 75 gram suiker
  • 10 blaadjes witte gelatine
  • 3 stevige handperen
  • 1 bekertje crème fraîche (= 125 ml)
  • 3 eetlepels kaneellikeur (of 1 theelepel kaneelpoeder)
  • puddingvorm (inhoud 1 liter)