Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Witte-chocoladecake met peer

Cake:

  • Oven voorverwarmen op 170 C.
  • Een ringvormige bakvorm van 20 cm met gesmolten boter of olie bestrijken. Bodem en zijkanten gelijkmatig met bakmeel bedekken; overtollig bakmeel afschudden.
  • Chocolade in een glazen kom doen. Boven heet water roeren tot de chocolade gesmolten is; van hittebron nemen.
  • Boter en suiker in een kleine mengkom romig kloppen. Eierdooiers een voor een toevoegen, iedere keer goed kloppen. Chocolade toevoegen en erdoor kloppen.
  • Mengsel in een grote kom doen. Met een metalen lepel het gezeefde bakmeel en melk om en om erdoor scheppen.
  • Eiwitten in een kleine, droge kom doen en stijfkloppen. Met een metalen lepel door het meelmengsel scheppen. Tot een samenhangende, bijna soepele massa roeren.
  • Helft van het mengsel in de bakvorm scheppen; peren in dunne plakjes snijden en erop leggen. Rest van het mengsel hierover scheppen; bovenkant vlak maken.
  • Ca. 40 min. bakken totdat een vleespen zonder kleven in het midden van de cake gestoken kan worden.
  • Cake 6 min. in de vorm laten staan. Op een rooster verder laten afkoelen.

Glazuur:

  • Perensap in een kleine pan verhitten en laten sudderen tot er 5 ml vloeistof over is; van het gas halen.
  • Poedersuiker en boter erdoor roeren. Water toevoegen tot het mengsel vloeibaar is.
  • Over de cake druppelen of spuiten.
WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen Voor een ronde cake van 20 cm
Tijd Voorbereidingstijd: 30 minuten Baktijd: 40 minuten
Ingrediënten

Cake:

  • 100 g witte chocolade, fijngehakt
  • 125 g boter
  • 1/2 kop witte basterdsuiker
  • 2 eieren, gescheiden
  • 1 1/2 kop zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1,25 dl melk
  • 1 blik (425 g) perenhelften, uitgelekt, sap bewaren

Glazuur:

  • bewaard perensap
  • 1/4 kop poedersuiker
  • 25 g boter
  • 1-2 tl water
Bronvermelding De lekkerste chocoladecakes