Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Yoghurt en lemon curd parfait met passievruchtensaus

Eenvoudig en fris smakend toetje.

Los 60 g suiker op in 50 ml water in een pannetje, breng aan de kook, laat 2-3 minuten koken. Laat afkoelen.

Klop de eidooiers tot ze licht van kleur zijn. Voeg de afgekoelde suikerstroop in kleine beetjes toe.

Klop de slagroom half stijf, schep het eidooier-mengsel erdoor.

Klop yoghurt en lemon curd door elkaar en schep het door het mengsel.

Schep het in 4 plastic bekertjes (of andere vormpjes).
Laat bevriezen.

Maak de passievruchtensaus:

Schep de passievruchten leeg, maal fijn in de keukenmachine.
Los de rest van de basterdsuiker op in 125 ml water, schep door de passievruchten.

Serveren: knip het plastic bekertje stuk of stort de parfaits uit de timbaaltjes.
Schep de saus er overheen

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 4
Tijd 30 minuten + tenminste 4 uur in de vriezer + 10 minuten zacht laten worden voor het opdienen
Ingrediënten
  • 170 g basterdsuiker
  • 2 eidooiers
  • 150 ml slagroom
  • 150 ml griekse yoghurt
  • half potje lemon curd
  • 4 passievruchten
  • 4 plastic bekertjes of timbaaltjes
Bronvermelding Delicious, een Australisch kooktijdschrift