Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Zomerpudding

“Pudding” van zomerfruit

Zomerpudding
Was alle vruchten en laat uitlekken. Verwarm langzaam alle vruchten, behalve de frambozen en aardbeien, met 125 ml water in een grote pan tot de vruchten beginnen te barsten. Voeg de frambozen en aardbeien toe en zet het vuur uit. Voeg suiker naar smaak toe (de benodigde hoeveelheid hangt af van de rijpheid van het fruit). Zet de vruchten weg om af te koelen.

Bekleed een vorm (1,5 liter) met plastic folie. Snij een rondje uit een snee witbrood en bekleed hiermee de onderkant van de vorm. Snij verder van sneetjes de korstjes af en snij het daarna in repen en bedek hiermee de zijkant van de vorm tot alles bedekt is. Giet wat sap uit het fruitmengsel. Doop een kant van het brood in het sap en leg ze met de sapkant omlaag (naar de buitenkant) goed naast elkaar in de vorm/ Knijp niet of druk niet op het brood, anders wordt het sap niet goed opgenomen.

Vul het midden van de vorm met het fruit en voeg wat sap toe. Bedek de bovenkant met een laag in sap gedoopt brood met de sapkant omhoog en dek het geheel af met plastic folie. Zet een schaal of bord die in de vorm past op het plastic en leg hier wat zwaars op. Zet de zomerpudding een nacht zo in de koelkast.

Voor het serveren: Stort de pudding voorzichtig uit de vorm. Verwijder de plastic folie. Serveer de pudding met wat (slag)room.

WaarderingWaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 8-12 personen
Tijd Voorbereiding: 30 minuten + koelen. 1 nacht in de koelkast rusten
Ingrediënten
  • 300 gram zwarte of blauwe bessen
  • 300 gram rode bessen
  • 300 gram frambozen
  • 300 gram bramen
  • 400 gram aardbeien, schoongemaakt en in vieren of tweeën gesneden
  • Basterdsuiker, naar smaak
  • 12 tot 14 sneetjes witbrood, zonder korst
  • (slag)room, voor het serveren, naar keuze
Bronvermelding

Het grote boek met desserts, Uitgeverij Könemann,
ISBN 3-8290-2961-6, 1998