Recept Banoffee cheesecakeCalorierijk gebak met de heerlijke smaken van banaan en toffee Verwarm de oven voor op 180 °C, hete lucht oven 160°C. Smelt de boter in een klein pannetje en roer het door de verkruimelde
koekjes. Maak de vulling: doe alle ingrediënten in een kom en klop met een
mixer tot het mengsel glad is. Schenk in de vorm. Bak 45 minuten op een bakplaat in de oven tot goudbruin.
De taart ziet er dan nog wiebelig uit in het midden, maar stijft bij het
afkoelen nog op. Maak de toffeesaus: Verwarm de boter, room en de suiker zachtjes in een pannetje. Klop de 250 ml slagroom en schep dik op de taart. De cheesecake kan maximaal een maand ingevroren worden. Laat een nacht in de koelkast ontdooien en garneer dan met de slagroom, bananen en toffeesaus. Banoffi? Banoffi is een samentrekking van banaan en toffee. Het is iets erg Engels. Zie voor een eenvoudig recept de Instant Banoffi. |