Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Frambozen-amandelkoek

Eenvoudig en lekker gebak

Verwarm de oven voor op 180°C, hete luchtoven 160 °C
Vet een rechthoekige vorm van ca 31x17 cm in.

Doe het bakmeel, gemalen amandelen, boter en suiker in de keukenmachine en meng kort tot de boter goed verdeeld is.

Zet 85g van het deeg apart en meng de kokos erdoor.

Doe door de rest de eieren en meng dooreen.

Druk dit mengsel in de vorm uit, verdeel de helft van de frambozen erover. Strooi het kokosmengsel eroverheen.

Bak 45 minuten.

Verdeel de resterende frambozen over de cake en bak nog 15 minuten (tot het gebak stevig aanvoelt).

Laat in de vorm afkoelen en snijd in stukken.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 16-24 stukken
Tijd Ca 1½ uur, waarvan 1 uur in de oven
Ingrediënten
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g gemalen amandelen
  • 200 g boter in stukjes gesneden
  • 280 g lichtbruine rietsuiker
  • 50 geraspte kokos
  • 2 eieren
  • 400 g verse of diepvriesframbozen
Bronvermelding BBC Good Food oktober 2004